BAKADE
en sockerkaka med vaniljfyllning igår..den är god som
kall också, men allra godast medan den fortfarande är lite
ljummen. Bara smälter i munnen..
VANILJFYLLD SOCKERKAKA
3dl Socker
4 Ägg
2tsk Bakpulver
3dl Vetemjöl
1dl Kokande vatten
Fyllning:
125g Smör/margarin
1dl Mjölk
4msk Vaniljsocker
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölet och bakpulvret, rör ner i äggsmeten.
- Tillsätt vattnet. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda ~ 40 minuter i 200 grader. Låt svalna en stund. Skär upp den i två delar.
- Smält smöret till fyllningen. Tillsätt mjölken och vaniljsockret. Koka häftigt i 3 min. Fördela fyllningen på den undre delen av kakan, lägg på "locket" och pudra över pudersocker.
looks so yummy
SvaraRadera